I CAN ICON | I CAN ICON kao inspiracija modnim divovima
1119
post-template-default,single,single-post,postid-1119,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

I CAN ICON kao inspiracija modnim divovima

I CAN ICON kao inspiracija modnim divovima

I CAN ICON – ALEXANDRE VAUTHIER – VICTORIA’S SECRET

 

Svi zaljubljenici mode jedva čekaju nove i uzbudljive trendove koje nam donose svjetski poznati dizajneri početkom godine. Najviše od svega, jedva čekamo da runway komade odjeće pošalju blogerima, kako bi modni svijet zaista mogao uživati u maštovitim, hrabrim kombinacijama na dosadnim sastancima “scrollajući” instagramom.

Prateći svjetske modne revije u 2017. godini ostali smo iznenađeni kada se na pariškoj modnoj sceni pojavila kreacija Alexandrea Vauthiera (SS2017) koju je nosila Bella Hadid. Top model današnjice, prošetala je pistom Paris Fashion Week-a u kreaciji identičnoj “IonicA haljini” hrvatskog modnog branda I CAN ICON.

Također nekoliko tjedana kasnije, na Petoj aveniji u New Yorku, na eventu Valentine’s Day gift picks, modnog branda Victoria’s Secret, brazilski top model Sara Sampaio nosila je crvenu Victoria’s Secret haljinu, identičnu izgledom “Dare odijela” ICAN ICON modnog branda!

Slučajnost ili kopija?

Samim onemogućenjem stavljanja komentara sa instagram profila I CAN ICON-a na službenu stranicu instagram profila dizajnera Alexandrea Vauthiera i Victoria’s Secret potvrđujemo sumnju da je ipak u pitanju kopija.

Iako bi ovo četveromjesečni modni brand I CAN ICON trebao shvatiti kao kompliment, te kao potvrdu da je svojom originalnošću inspiracija modnim divovima, izvršna direktorica razmatra sa odvjetničkim timom opcije za pokretanje tužbe gdje bi sud pružio zaštitu za povrijeđeno subjektivno pravo.

Hrvatskoj javnosti je poznato da je I CAN ICON brand sa svojom prvom kolekcijom odijela za žene izašao na modnu scenu 19. rujna 2016. godine, te prije samog izlaska u javnost zaštito dizajn na DZIV-u (Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo).

Prosudite sami:

 

Alexandre Vauthier, Bella Hadid

Alexandre Vauthier, Bella Hadid                      

 

I CAN ICON, NIkol Podhraski

I CAN ICON, Nikol Podhraski

 

Victoria's Secret, Sara Sampaio

Victoria’s Secret, Sara Sampaio

I CAN ICON, Nikol Podhraski

I CAN ICON, Nikol Podhraski


It’s not right, but it’s okay, we gonna make it anyway!

Nije uredu, ali je ok, uspjeti ćemo bez obzira na sve!


https://www.youtube.com/watch?v=6J538b-OLRU